Content2 | col1

Andreplass i EM til Emilie

Emilie Homstvedt (16) som seiler for Sarpsborg Seilforening var i påsken i Italia og seilte Europa Mesterskap i båtklassen Zoom8. Det var 80 seilere påmeldt, hvorav 26 jenter.

Mesterskapet var lagt til Lignano Sabbiadoro som er en by innerst i Adriaterhavet, nord øst for Venezia. Mesterskapet gikk over fire dager med start på skjærtorsdag, de norske seilerne hadde to treningsdager i forkant.


På tirsdagen under første treningsøkt blåste det friskt og regnet, men de norske seilerne fikk gjennomført en god treningsøkt. Onsdagen var det neste vindstille, men de norske seilerne var ute på vannet. Det var vanskelige forhold med sterk strøm i sjøen, så det ble ikke noen trening. Samme dagen skulle det være prøve regatta, noe som heller ikke ble noe av på grunn av lite vind.


Torsdag og første regattadag var også vinden fraværende og seilerne ble holdt igjen på land i påvente av at vinden skulle komme. Etter tre timers venting på land gikk seilerne på vannet, det ble startet en seilas. Vinden døde noe ut og arrangøren måtte korte inn banen og ta målgang tidligere for at ikke maksimaltiden skulle overskrides. I denne seilasen fikk Homstvedt en tredje plass. Vinden døde helt og det ble ikke noen flere seilaser denne dagen.


Fredagen var ikke noe bedre vindmessig, samt at det regnet hele dagen. Så alle seilere ble på land i påvente og håp om at vinden skulle komme. Noe den aldri gjorde, så det ble en lang dag på land. Seilerne aktiviserte seg med sosiale aktiviteter, som kortspill og ballspill. Mange vennskap og kontakter på tvers av landegrenser ble etablert.


Lørdagen var ikke noe bedre, vinden manglet og regnet strømmet ned. Det ble nok en dag med venting og utålmodige seilere som ønsket å komme på vannet.


Siste regattadag, søndag var vinden på plass og seilerne gikk på vannet en time før oppsatt program for å utnytte vinden som endelig kom. Regnet strømmet fortsatt ned, men som seilere er man vant til alle slags værforhold. Så 80 ivrige seilere satte kursen ut til baneområdet. Det ble seilt tre seilaser som Homstvedt seilte godt. Hun fikk en fjerde, en andre og en fjerde plassering. Dette ga henne til slutt en total poengsum på 13 poeng. Når de endelige resultater var klare viste det seg at Homstvedt hadde samme poengsum som vinneren, Anastasia Godoval Nikova fra Russland. Men hun hadde noen flere seilaser med bedre plasseringer som gjorde at hun vant. Emilie Homstvedt var veldig godt fornøyd med resultatet, da hun før mesterskapet hadde som mål å bli blant de ti beste.


Neste internasjonale mesterskap for Homstvedt er Junior Nordisk i Vänersborg i Sverige i juli og deretter VM i Bergen i august. Ellers så er det Norges cup og lokale regattaer som står på programmet i tiden som kommer.

Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner. Grafikkdesign: Griff Kommunikasjon