Content2 | col1

Stenungsund Liros cup 2014

Emilie Homstvedt startet sesongen med seier i åretsførste regatta, Liros cup i Stenungsund. Liros Cup er i jolleseiling ansett for å være en prestisjefylt regatta, og det deltok også blant annet mange finske og en del danske seilere.

Til tross for en dårlig start i den første seilasen, seilte Emilie seg opp og rundet som andre båt ved kryssmerket. Etter hvert var det tre båter som knivet om seieren i denne seilasen. Emilie gikk av med seieren i denne seilasen med knapp margin foran en svensk seiler, og med Christoffer Sørlie fra Fredrikstad seilforening på tredje plass.

Lørdag var det bare noen få plussgrader både i luften og i vannet. Vinden økte etter og det begynte å regne. Det var viktig å holde varmen(og spise/drikke nok underveis) for å holde konsentrasjonen oppe i de seks timene seilerne var på sjøen lørdag. Noe Emilie greide. Hun tok 4. plass både i den andre og den tredje seilasen.

Søndag startet med tett tåke og det ble skutt opp en AP for å utsette seilasene. Det var vind nok, men det ville vært umulig for seilerne å se merkene de skulle seile mot. Etter ca en time letnet tåken nok til at seilerne ble sendt på sjøen.

I den første seilasen lå Emilie svær godt an ved kryssmerket. To båter til lå i fronten. Hun forsøkte å runde foran disse to, men fikk ikke plass ved merket. Hun tok en turn og slo, men fikk fortsatt ikke plass ved merket. Nå hadde det kommet så mange båter fra styrbord som hun fikk vikeplikt for. Hun tok en turn til og fikk til slutt rundet merket.

Det endte med at hun tapte over tyve plasser ved denne rundingen. Hun seilte seg imidlertid opp mange plasser, og kom i mål som båt nummer 13. Seilerne kunne stryke det dårligste resultatet sitt og hun regnet derfor med at hun skulle stryke denne seilasen.

I den siste seilasen startet hun ikke så godt. Hun gir imidlertid ikke opp, og seilte etter hvert forbi båt etter båt. Hun seilte i mål til femte plass i den siste seilasen.

Mange av seilerne hadde svært ujevne resultater. Med strykninger kan det gi store utslag på resultatlistene. Når Emilie seilte til land var hun derfor svært usikker på hvilken plass hun fikk totalt. Idet hun var i ferd med å dra båten sin til land, fikk hun beskjed om at hun hadde vunnet hele regattaen. Hun trodde først ikke det var sant, men ble svært glad når det tilslutt gikk opp for henne at hun hadde gått av med seieren. Dette ble en god start på sesongen!
Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner. Grafikkdesign: Griff Kommunikasjon