Content2 | col1

Aktiviteter i 2019

"Hei seilervenner,
Jeg har lyst til å få til et par ting i Sarpsborg Seilforening som jeg tror vil være bra for alle. Det ene er et program for seiling med ungdommer som heter «Vindskift», det andre er et vinterprogram. Styret sender ut denne henvendelsen og jeg håper det er minst en person som har lyst til å være med meg i å holde i dette. Ta i så fall kontakt på mikael.khei@gmail.com, eller ring 920 25 999. Vi tar en prat om hva som kan fungere og hva som skal til. Jeg ønsker ikke stå med dette helt alene, ta kontakt!
 
Vindskift
Vindskift er et konsept som startet fra KNS med tre ildsjeler, det har spredd seg til noen andre seilforeninger. Jeg var på et informasjonsmøte hos dem i vinter og synes det er veldig fint og spennende. Jeg jobber selv som spesialpedagog i den videregående skolen og har et stort hjerte for ungdommer. Vindskift sier selv: «Konseptet er forholdsvis enkelt; Vindskift tar ansvaret for å være et bindeledd mellom folk med båt/seilere og grupper som ikke har tilgang til seiling fra før av. Vi organiserer slik a de får muligheten til  en ny  og annerledes seilopplevelse i Oslofjorden.KNS støtter oss med midler slik at dette prosjektet er mulig.» 
 
Det handler om å ta med ungdommer ut på seiltur noen ettermiddager i sommeren. Organisasjoner som for eks. Røde Kors kommer med ungdommer, og seilere i foreningen som synes at dette er et bra sted å «gi» noe, stiller med båter. Rammene rundt dette er satt av Vindskift sitt utprøvde program; bland annet mat når vi kommer i land, sikkerhet og ansvarsfordeling.slik at det hele går godt. Se: www.vindskift.no 
 
Vinterprogram
I vinter har jeg reist noen kvelder til Asker seilforening som har hatt et godt program, bland annet foredrag om hardvindsseilas og et foredrag fra svenske Anders Lewander som var skipper på Volvo Ocean båten Ericsson 3. Jeg syns det vil være veldig flott om vi får til for eksempel 4 samlinger i Sarpsborg neste vinter, det kan både være noe praktisk som å lære å spleise dynema tau, eller det kan være temaer som sikkerhetsutstyr, trim, etc. Kanskje vi blir en gruppe som lager noe bra sammen. Ta kontakt med meg!
 
Beste hilsener fra Mikael"

Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner. Grafikkdesign: Griff Kommunikasjon